Diestema (Dişler Arasında Boşluk) Tedavisi

Dişler arasında boşluk olma durumuna diestema deniyor. Bu durum, estetik açıdan hoş gözükmeme veya konuşma bozuklukları gibi problemlere sebep olabildiği için birçok kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyebiliyor.

Günümüzün modern diş hekimliği yöntemleriyle diestema sorunlarını yani dişler arasındaki boşlukları tek seansta çözmek ve daha estetik bir gülüşe sahip olmak mümkün.

En çok tercih edilen uygulamalar ise laminate veener (yaprak porselen), bonding (kompozit dolgu) ve ortodontik diş teli veya plaklı şeffaf tedavi (Invisalign) yöntemleridir. Hastanın dişler arasındaki boşlukları çok fazlaysa bu tedaviler karışık olarak uygulanabilir.

Siz de Bodrum’da dişlerinizin arasındaki boşlukları tedavi ettirmek istiyorsanız hemen Online Randevu ya da telefonla randevu alabilirsiniz.

Dişler arasında boşluk neden oluşur?

Diestema, kişilerin dişleri normal boyutta olsa bile oluşabilir. Ayrıca, çene yapısının geniş veya normal olduğu durumlarda dişler yeterince büyük değilse oluşması mümkündür. Diş eti hastalıkları ve diş eti ameliyatları nedeniyle de dişler arasında boşluk oluşabilir.

Dişlerdeki boşlukları kapatma yöntemleri neler?

Dişler arasındaki boşluklar çeşitli yöntemlerle kapatılabilir. En popüler yöntemler, laminate veener (yaprak porselen), bonding (kompozit yöntem) ve diş teli, şeffaf plak tedavisi (ortodontik yöntem) uygulamalarıdır.

Laminate Veener (Yaprak Porselen) Tedavisi

Porselen lamina olarak da adlandırılan yaprak porselenler, diestema tedavisinde sıklıkla kullanılır. Oldukça ince yapıya sahip olan bu porselenler, dişlerin üzerine çok az veya hiç aşındırma yapılmadan uygulanır.

Laminate Veener tedavisi ile dişler üzerindeki şekil bozuklukları ve renkleşmeler de tedavi edilebilir. En estetik diş hekimliği yaklaşımı olarak tanımlanır. Oldukça hassas olduklarından yapımı ve uygulaması sırasında uzmanlık gerektirir. Diş ve çevresindeki dokulara iyi uyum gösterir. Dişlerdeki boşlukların kapatılması için oldukça uygun bir tedavi yöntemidir.

Bonding Tedavisi

Bonding yöntemi, komposit bir tedavi şeklidir. Diş teli kullanmak istemeyen ve hızlı çözüm arayan hastalar için kompozit dolgu (ışıklı) yöntemleri kullanılabilir.

Tek seansta, dişin kendi rengine uygun olan kompozit dolgu malzemesi, diş üzerine herhangi bir aşındırma işlemi yapmadan uygulanır. Bonding ile dişler arasındaki boşluk sorunlarının giderilmesinin yanında, diş yapısı üzerindeki renkleşmeler ve şekil bozuklukları da tedavi edilebilir.

Eğer dişler üzerinde çürük varsa (kanal tedavisi gerek duyulmayan durumlarda) tek seans içinde hem bonding hem de dolgu tedavisi tamamlanabilir. Tedavi genelde 30-60 dakika sürer.

Ortodontik Tedavi

Eğer diş ayrıklığı hastanın ağız kapanmasın etkileyecek bozukluktaysa, ortodontik tedavi yöntemlerine başvurulabilir. Diş teli ya da şeffaf plak (Invisalign) tedavilerinden hastaya uygun olan seçilerek, dişlerdeki boşluklar tedavi edilir. Ortodontik tedavi sonrasında, laminate veener veya bonding yöntemleri uygulanarak tedavi tamamlanabilir.

Hemen online muayene randevunuzu oluşturmak için butona tıklayın.

× WhatsApp